Şehit Abdullah Tayyip Olçok Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi


Vizyon: VİZYONUMUZ ÖĞRENCİLERİMİZİ; Milli ve manevi değerlerimizi benimseyen. İnsan haklarına ve evrensel hukuk kurallarına saygılı. Bilgiye ulaşmanın yollarını öğrenmiş. Bilim ve teknolojinin imkânlarından yararlanabilen. Topluma faydalı bir görev alma bilincine ulaşmış. Bireyler olarak bir üst yönetime hazırlayan ORTAM ve İMKÂNLARI Sağlayan. Okullar arasında tercih edilen, nitelikli, ideal sayıda öğrencinin yararlandığı bir kurum olmak.

Misyon: MİSYONUMUZ Takım gücüyle hedef ve amaçlarına ulaşmak isteyen okulumuz uluslararası eğitim standartlarına uygun bir şekilde gelişmesine devam ederken, bu yapılanma tarzıyla sadece nitelikli bir eğitimi değil, aynı zamanda yarınlarımız olan gençlerimiz için umut verici pek çok gelişmeyi de hedefliyor. Öncelikle kendisi ve çevresiyle barışık, sağduyulu, başkalarının düşünce ve inançlarına saygılı, inançlı, ulusal ve evrensel değerlerle donanmış, gelişen ve değişen teknolojiyi yaşam biçimi haline getirmiş, üretken, bilimsel düşünen, araştıran, irdeleyen, sorgulayan, kendi kendine karar veren, kararlarının sorumluluğunu taşıyabilen, özgüveni gelişmiş, bağımsız ve özgür bireyler olarak toplumda rol almaya hazır, katılımcı bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı Eğitimde İyi Örnekler Projesi Ödülü 2017-2018 Eğitim ve Öğretim Yılı Akdeniz Bölgesi Şiir Okuma Birinciliği 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş Bilgi ile Buluşuyor Yarışması Kahramanmaraş Birinciliği ve İkinciliği 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Kalite Takip Sistemi İl Birinciliğİ

Saatler: Ders Başlama: 8.30 Ders Bitiş: 15.40
Isınma: DOĞALGAZ
Bağlantı: ADSL
Yabancı Dil: İngilizce
Servis Bilgisi: Özel Öğrenci taşıtları ile Öğrenci taşınmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Taban puanı 141- Tavan Puanı 467
Okulun Sınav Başarı Durumu: % 62
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: %26,8
Sportif Etkinlikler: Masa Tenisi, Dart, Basketbol Sahası, Voleybol Sahası, badminton
Bilimsel Etkinlikler: 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı
Proje Çalışmaları: Oku-Yorum Projesi, Erdem Projesi
Kontenjan Bilgileri: 204

Telefon - 344 415 30 21

Belgegeçer -

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://sehitabdullahtayyipolcokkizaihl.meb.k12.tr

Adres - BATTALGAZİ MAH. TEPEBAŞI CAD. NO 43B ELBİSTAN / KAHRAMANMARAŞ

Öğretmen :67
Öğrenci :683
Derslik :30
Konferans Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :6000
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Battalgazi Mah. Tepebaşı Cad. No:43/B ELBİSTAN/KAHRAMANMARAŞ

Adres - BATTALGAZİ MAH. TEPEBAŞI CAD. NO 43B ELBİSTAN / KAHRAMANMARAŞ

Ulaşım Okulumuza gün içi 252 numaralı (Esentepe-Tepebaşı) otobüs hattı üzerinden ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca okul giriş ve çıkış saatlerinde ek seferlerle ilçe içi her semtten Büyükşehir Belediye otobüsleri ile okulumuza ulaşım sağlanmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe merkezine 4 km uzaklıktadır.